KFT alapítás!

KFT alapítás. Kinek megfelelő ez a vállalkozás forma?

A KFT jelentése: Korlátolt Felelősségű Társaság. Mint ahogy a nevéből is következik, a tagok korlátozott vagyoni felelősségével működik. A Kft. tagjainak felelőssége csak az általuk vállalt vagyonuk / törzsbetétük erejéig terjed, ezért jó ezt a vállalkozás formát választani!

A Kft alapítás jellemzően a nagyobb beruházást igénylő és magasabb forgalommal működő vállalkozásoknál célszerű. Jellemzően aki Kft-t alapít Áfá-s vállalkozást indít, de a Kft is lehet alanyi mentes, vagyis Áfa mentes.

KFT alapítás

KFT ALAPÍTÁS TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉSSEL:

KFT. ALAPÍTÁS

Csak Kft alapítás megrendelése esetén.

JÜB díj: 1.670,- Ft/fő
Tulajdoni lap ellenőrzés: 3.600,- Ft/ingatlan

12.900,- Ft (nincs Áfa)

KFT ALAPÍTÁS INGYEN!

Ha a könyvelését és székhelyszolgáltatást is együttesen megrendeli, akkor jár a legjobban.

 

 

KFT ALAPÍTÁS INGYEN!

KFT. CÉGMÓDOSÍTÁS

+ illeték költségek

Székhely, cégnév, egyéb módosításkor

 

19.000,- Ft (nincs Áfa)

KFT alapítás menete:

Kft-t törvényben meghatározott minimum összegű (minimum 3 millió forintos) törzstőkével lehet alapítani, és a tagok kötelezettsége a társasággal szemben a törzstőke erejéig a törzsbetétek megoszlása szerint terjed ki a társasági szerződésben lehet esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás és lehet nem pénzbeli hozzájárulás (apport) is. A társaság kötelezettségeiért – törvényben meghatározott kivétellel – a tag nem felel. A tőkét nem csak a bankszámlára történő megfizetéssel lehet igazolni a bejegyzéskor, hanem a cég saját házipénztárába történő befizetés is lehetséges, amelyet az ügyvezető nyilatkozata igazol. 

Az alapításkor a tagoknak el kell dönteni a törzsbetétjeik nagyságát, ami nem feltétlenül, tükrözi a szavazati aranyokat, a társasági szerződésben meg lehet határozni a törzsbetétektől eltérő szavazati arányokat. A minimum törzsbetét 100 ezer forint lehet.

A döntésekhez mindig minimum 51%-os többség kell ezért figyelni kell, ha a szavazati arányok eltérnek a törzsbetétektől.

A következő kérdés, hogy ki lesz az ügyvezető. Az ügyvezető lehet tag, de lehet külsős személy is. A feladatát elláthatja munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban is.

A cégnév kiválasztása következik. A cégbíróság elvárása, hogy jól megkülönböztethető legyen a már létező, bejegyzett társaságoktól.

Székhely, telephely meghatározása következik. A székhely lehet valamely tag lakóhelye, ebben az esetben a tulajdonostól székhely hozzájáruló nyilatkozat kell vagy lehet székhelyszolgáltatót is igénybe venni.

Tevékenységi kör: 1 fő tevekénységet kell megjelölni, de ezen túl érdemes már az induláskor az összes szóba jöhető tevékenységet is felvenni amit elképzelhetően a jövőben végezni fog a vállalkozás, így nem kell utólag módisítani a társasági szerződést, ha új tevékenységet szeretnének felvenni. TEÁOR számok kiválasztása. Ahhoz hogy a Kft egy adott tevékenységet végezhessen, legalább egy embernek lennie kell a cégben, aki rendelkezik a tevékenységhez megfelelő végzettséggel.

Az egyszerűsített eljárásban indított cégalapítás max. 3 napot vehet igénybe.

Hívjon minket, hogy megalapítsuk a KFT-t!
06 70 612 2303

Van a vállalkozásának székhelye?

Székhelyszolgáltatást is kérhet!

A Kft alapításához a cégvezető és a tagok részéről szükséges okmányok:

  • Személyazonosító igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Adókártya
  • 30 napnál nem régebbi ingatlan tulajdoni lap a cég székhelyének választott ingatlanról (plusz a tulajdonosok és haszonélvezők részéről egy kitöltött székhelyhasználati hozzájáruló nyilatkozat)

Egyszemélyes Kft alapítás:

Egyszemélyes Kft: Korlátolt Felelősségű Társaság egy személy által is alapítható. A cég vezetését elláthatja az egyedüli tag, vagy egy kívülálló személy is.

A minimális törzstőke mértéke szintén három millió forint, de nagy előnye az egyszemélyes Kft-nek, hogy alapításakor elég csak 100.000 Ft-tal megalapítani a vállalkozást. Az Egyszemélyes Kft-re is igaz, hogy a tag felelőssége csak az általa vállalt vagyon / törzsbetét erejéig terjed. A Kft a tag-tól elkülönülő vagyonnal rendelkezik.

A vállalkozás elindításakor a társasági szerződés helyett alapító okirat készítése szükséges.

Kft alapítás – fenntartás költségei:

A Kft alapítás áraink az oldal tetején olvashatók. Mindent egyben megrendelve a cégalapításnak nincs költsége. A vállalkozásnak szükség lesz még egy céges bankszámlára, ennek a díja forgalomtól függően és Bankonként eltérő mértékű. A könyvelés is havi költséget fog jelenteni, de ennek mértéke is a forgalom függvénye. Könyvelő kollégánk a szerződés megkötésekor minden részlet átbeszélése után pontos árajánlatot fog adni.

KFT alapítással keresse fel irodánkat!